Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst behoeft natuurlijk geen introductie. Misschien is hij wel de bekendste Vlaamse schrijver van dit moment. Niet alleen is hij de meest vertaalde Belgische auteur, ook is hij een van de meest verkochte. Zijn boeken althans. Bovendien schreef hij het Boekenweekgeschenk van 2015. Voor Dimitri probeer ik zoveel mogelijk optredens te regelen. Zowel in Nederland, Vlaanderen als in andere landen. Bij boekhandels, bibliotheken, universiteiten, culturele centra, bedrijven, overheden, festival en wat al niet. Met hem weet je zeker dat je een spraakmakend optreden krijgt. Zowel inhoudelijk als qua uitvoer. 

Foto: Stefan Vanfleteren

Media


Lezingen en optredens

Wil je Dimitri boeken voor een optreden? Of liever eerst informatie uitwisselen over wat hij kan bijdragen aan jouw festival of evenement? Overleggen over zijn honorarium en beschikbare data? Mail me via het contactformulier en ik neem dezelfde dag contact met je op. 

En zijn laatste boek: Onze verslaggever in de leegte

Ogenschijnlijk uit het niets begon Dimitri een aantal jaar geleden een dagboek om te schrijven waarover hij niet praten kon. Onze verslaggever in de leegte is het verslag van een zelfvernietiging: liever zelf naar de klote dan dat je ondergang door een ander wordt veroorzaakt. De angst voor het moment waarop zijn leven zal worden vernietigd leidt tot een eenzame tocht langs kroegen, drugsdealers en lege hotelkamers. Hij vlucht in zowat alles waarin te vluchten valt, tot we uitkomen bij de reden van zijn angst. Uiteindelijk bleek ook het dagboek een vlucht, maar dat zag hij pas later. Onze verslaggever in de leegte is een pijnlijk eerlijk boek in de traditie van Jeroen Brouwers, Charles Bukowski en Bohumil Hrabal en laat ons een schrijver zien zoals hij niet gezien wil worden. Maar bovenal is dit dagboek een liefdesverklaring aan Tutut.

Boeken

Dimitri Verhulsts oeuvre leest als een hommage aan de falende mens, die keer op keer met nietsontziende precisie en onvervalste empathie wordt opgevoerd in zijn arena. De helaasheid der dingen werd een klassieker, voor Godverdomse dagen op een godverdomse bol ontving Verhulst de Libris Literatuur Prijs, en ook de talrijke vertalingen en verfilmingen van zijn werk gooiden hoge ogen.


In zijn  roman De pruimenpluk bewijst Verhulst zich wederom als fijnschrijver en chroniqueur van de menselijke eenzaamheid.

Share by: