Agent

Als literair agent verzorg ik – in nauw overleg en in samenwerking met de uitgeverij van de betreffende schrijver – de marketing & communicatie van de auteur. Afhankelijk van de auteur en het boek organiseer ik acties en evenementen die nét even anders zijn dan anders. Tevens ben ik contactpersoon voor lezingen, presentaties en andere optredens. Voor de volgende auteurs (alfabetische volgorde) ben ik agent:

© Roel Bogaards-Theater Instituut Nederland

© Roel Bogaards-Theater Instituut Nederland

Hans Croiset: Hans publiceert in het najaar van 2016 zijn nieuwe roman bij Uitgeverij Cossee, over het leven van Vondel. Hans is niet alleen zeer bekend van zijn ruim 60-jarige toneel- en filmcarrière, ook is hij een veel gevraagd stemacteur. In 2007 publiceerde hij zijn eerste boek: Badhuisweg. Daarna volgden Lucifer onder Linden en Lente  in Praag. In 2016 dus zijn vierde roman waar ik in samenwerking met de uitgeverij lezingen voor hem zal organiseren en verzorgen.

© Liesbeth Kuijpers

© Liesbeth Kuijpers

Mira Feticu: Mira publiceerde in mei 2015 haar derde Nederlandse roman Tascha, de roof uit de Kunsthal uitgegeven bij Uitgeverij Jurgen Maas. Niet alleen hebben we veel publiciteit kunnen regelen en recensies mogen ontvangen, ook sprak zij door het hele land over haar boek en de onderwerpen uit haar boek: vrouwenhandel en natuurlijk kunstroof.

Mira is als voormalig journalist (in Boekarest, Roemenië, haar geboorteland) een begenadigd spreker en heeft een echte ‘podium uitstraling’. Vol vuur neemt ze het publiek mee in haar verhaal en daagt de luisteraars uit om verder te kijken dan wat zij zien. Een middag of avond met Mira zal je niet snel vergeten!

© Bart Muhl

© Bart Muhl

Jean-Pierre Geelen: Jean-Pierre Geelen is als journalist en columnist verbonden aan de Volkskrant. Vanaf 2009 tot eind 2015 verzorgde hij de dagelijkse televisierecensie. Van zijn hand verschenen Bedrog voor beginners (2005). Het Haagse huwelijk (1998), Blinde vink (2009) en, in samenwerking met Maarten van Rossem, Nederland en de Nederlanders (2001). In 2015 organiseerde ik voor hem lezingen en PR voor zijn laatste boek Zelf tv-kijken. Waarin hij de balans opmaakte van zijn zeven jaar professioneel televisiekijken. In vanzelfsprekend zijn bekende prikkelende en ironische stijl.

© Jeleukstefoto.nl

© Jeleukstefoto.nl

Frank Krake heeft niet alleen de bestseller De rampondernemer maar ook nóg een bestseller geschreven: Menthol.  Het wonderlijke verhaal van de eerste zwarte man in Twente. Gebaseerd op de werkelijkheid. Joseph Sylvester (1890-1955) dankt zijn bijnaam ‘Menthol’ aan de verkoop van zijn gelijknamige pastilles en leerde Nederland tandenpoetsen. Joseph woonde samen met zijn witte vrouw Roosje een groot deel van zijn leven in Hengelo. Franks opa deed vroeger zaken met het echtpaar. De verhalen maakten een onuitwisbare indruk en inspireerden Frank tot het schrijven van dit boek. Een universeel thema over discriminatie, doorzettingsvermogen en levenslust. Menthol werd ‘wereldberoemd’ nadat het werd uitgekozen tot boek van de maand. Vlak daarvoor vroeg Frank mij hem bij te staan in het organiseren van lezingen. Menthol is het mooiste boek dat in eigen beheer is uitgegeven dat ik ken.

Judith Koelemeijer © Porgy en Bess

© Porgy en Bess

Judith Koelemeijer: Judith schrijft momenteel aan de biografie over Etty Hillesum. Gezien de complexiteit  duurt dit nog wel zo’n vier jaar. In 2020 komt het uit, 75 jaar na het einde van WOII. Samen met de Etty Hillesum Stichting proberen we Etty ‘het gezicht’ van herdenken en herinneren in 2020 te laten worden. Dat organiseer ik, net als de fondsen die daarvoor nodig zijn.

© Jan van der Mast

© Jan van der Mast

Jan van der Mast heeft mij in december 2016 gevraagd om zijn belangen te behartigen. Nadat hij tientallen theaterteksten voor jeugd en volwassenen schreef, is hij vanaf 1990 ook auteur van boeken. Hij publiceert bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam en met grote regelmaat voor Hard Gras. Bekend werd hij o.a. met De kleine Keizer uit 2012 en Agneta (2015). Hij schrijft nu aan een biografie over J.C. (Jacques) van Marken, (1845-1906), de gistfabrikant uit Delft die met recht een van de eerste (zo niet, dé eerste) MVO ondernemer was: hij voerde een pensioenregeling in voor zijn medewerkers, een ondernemingsraad en riep in totaal 107 (!) verschillende instituten in het leven. Naar verwachting komt de biografie in 2018 uit.

©Fjodor Buis

©Fjodor Buis

Christine Otten: Sinds het najaar 2016 mag ik Christine Otten bijstaan in het ontwikkelen van de marketing en communicatie rondom haar boeken. Natuurlijk samen met de uitgeverij Atlas Contact. Sindsdien kwam niet alleen de Engelse vertaling The Last Poets uit, maar ook haar zeer actuele en goed ontvangen roman We hadden liefde, we hadden wapens. Met als klap op de vuurpijl de gelijknamige muziektheatervoorstelling van Urban Myth met Huub van der Lubbe, Ntjam Rosie, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Jannek Remmers, Gery Mendes en Mandela Wee Wee. Regie: Jörgen Tjon A Fong.

Jaap Scholten © Kati Sandor

© Kati Sandor

Jaap Scholten: Ik werk al sinds 2010 voor Jaap. Namelijk nadat hij de Libris Geschiedenis Prijs voor Kameraad Baron won. Tientallen optredens verzorgde hij tijdens zijn lezingentournee. Bij het verschijnen van Horizon City waren dat er misschien wel nóg meer. Jaap is een charmante en innemende spreker die zijn luisteraars op een humorvolle wijze meeneemt naar zijn geliefde Transylvanie of in de geschiedenis van zijn familie.

Sander Terphuis

Sander Terphuis

Sander Terpshuis: De Iraanse vluchteling en prominent PvdA-lid Sander Terphuis vluchtte (toen nog: Ahmad Qeleich Khany) uit Iran naar Nederland. Hier bouwde hij in vrijheid en veiligheid een nieuw leven op. De inburgering van Ahmad vond plaats langs een boeiende en inspirerende ontdekkingsreis die hij maakte door Nederland. Uit liefde voor zijn thuisland Nederland nam Khany de oer-Hollandse naam Sander Terphuis aan. Met allerlei lezingen en debatten over het vluchtelingenvraagstuk tracht Terphuis een positieve bijdrage te leveren aan de discussie over dit gevoelige en beladen thema. Sander spreekt accentloos Nederlands en Fries.

Coles van der Ven ©Martje van der Heijden

©Martje van der Heijden

Colet van der Ven presenteert voor de IKON de tv-programma’s ‘De Nieuwe Wereld’ en ‘De Nachtzoen’. Zij studeerde orthopedagogiek en werkte een aantal jaren in de hulpverlening, o.a. in het Lloydhotel, een rijksinrichting voor jongens, en in India en Haïti voor de Zusters van Moeder Teresa. In 1985 maakte ze de overstap naar de journalistiek. Sindsdien werkt ze voor radio en televisie en schrijft ze interviews en reportages voor landelijke dagbladen en tijdschriften. Ze treedt regelmatig op in debatcentrum ‘De Nieuwe Liefde’ en is daarnaast voorzitter van ‘On File‘, een organisatie voor gevluchte schrijvers en journalisten. Colet heeft mij medio 2016 gevraagd haar te ondersteunen als agent, o.a. voor haar nieuwste boek Het kwaad en ik, uitgegeven bij uitgeverij Lemniscaat.

©Keke Keukelaar

©Keke Keukelaar

Frank Westerman: Sinds maart 2016 ben ik ook de agent van Frank. Op 21 april verschijnt zijn nieuwste boek Een woord een woord. Ik ben er trots op dat ik mag bijdrage aan het succes hiervan. Vanwege de aanslagen in Brussel, een extra wrange toevoeging aan de actualiteit van dit thema:

‘De pen is machtiger dan het zwaard.’ We willen het graag geloven. Maar is het waar? Als kind maakte Frank  de Molukse treinkapingen van dichtbij mee; als correspondent was hij getuige van de Tsjetsjeense terreur in Rusland. In Een woord een woord voert hij de lezer mee naar een reeks spraakmakende gijzeldrama’s van Bovensmilde tot Beslan. Hij test de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Hij mengt zich onder terrorisme-experts in Parijs en drinkt muntthee met een oud-treinkaper die dichter is geworden. Om aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgt hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Wat vermag het woord tegen de kogel?

Een woord, een woord is een filmische zoektocht naar een weerwoord op terreur – op het snijvlak van beschaving en barbarij.

@Marja Poldermans

@Marja Poldermans

Josha Zwaan: In 2010 stond ik Josha bij in het organiseren van lezingen bij het verschijnen van haar debuut Parnassia (inmiddels 20ste druk!). Bij haar roman Dwaallicht uit het voorjaar 2015 vroeg ze mij weer om haar te helpen. En dat doe ik natuurlijk graag, want Josha is niet alleen een goede schrijver, ze geeft ook prachtige, ontroerende lezingen eventueel aangevuld met muzikale omlijsting van bevriende muzikanten. In april 2016 komt Zijspoor uit. Haar eerste roman bij Uitgeverij Ten Have, gebaseerd op haar eigen ervaringen in de afgelopen jaren. Josha is beschikbaar voor lezingen en zaalgesprekken. Waarin het persoonlijke element nooit ontbreekt.

Ben je auteur en wil met mij samenwerken omdat je graag vaak wilt optreden of verrassende acties en samenwerkingen wilt opzetten? Of werk je bij een uitgeverij en wil je bespreken wat ik voor jullie kan doen? Neem contact op. Dan bel of mail ik om een afspraak te maken.