Schwob-leesclub in Het Schrijvershuisje

28 december 2016

A3 POSTER SCHWOB boekhandel Broekhuis HROp zondag 15 januari om 14.00 uur wordt in Het Schrijvershuisje Lutterzand (De Lutte, gemeente Losser) de Schwob-leesclub gehouden. Door heel Nederland bespreken diverse (gelegenheids)leesclubs op 15 januari vergeten of onontdekte boeken. In het oosten van het land neemt alleen Het Schrijvershuisje Lutterzand i.s.m. Boekhandel Broekhuis deel aan dit landelijke evenement.

Het Schrijvershuisje Lutterzand is normaal voor minimaal een week te huur voor schrijvers, dichters, vertalers, journalisten, schrijvers in spé, kunstenaars én boekenliefhebbers om rustig te kunnen werken of lezen. Maar voor Schwob.nl (een initiatief van het Nederlands Letterenfonds) maakt de Noordwijkse literair agent Dorine Holman – tevens eigenaar van Het Schrijvershuisje Lutterzand – graag een uitzondering. ‘Tijdens Schwob worden de beste onbekende boeken uit de wereldliteratuur besproken. Ik vind dat ik als literair agent daarom in deze Euregio niet mag ontbreken als deelnemer aan dit bekende literaire evenement. Een middagje vertoeven in Het Schrijvershuisje is voor iedere lezer nu mogelijk. Noem het ‘gluren bij de buren’, maar we bespreken wél serieus het boek Het bleekblauwe handschrift van een vrouw van Franz Werfel. Een boek uit 1941 dat voor veel mensen waarschijnlijk nog onbekend is. Het boek is verkrijgbaar bij Boekhandel Broekhuis. Kaartjes à € 7,50 (inclusief koffie/thee en een drankje) voor de leesclubmiddag zijn te bestellen via dorine@dorineholman.nl.’

Schwob heeft de steun van vertalers in en uit het Nederlands, buitenlandse uitgevers en redacteuren, onderzoekers, lezers en critici. Zij delen hun kennis over deze essentiële literatuur en introduceren op de website en in een maandelijkse nieuwsbrief onbekende talenten en meesterwerken uit alle windstreken.

Het Schrijvershuisje Lutterzand ligt midden in het 30 ha. grote Landgoed Lutterzand, een natuurgebied met de status van aardkundig monument waar het bekende riviertje de Dinkel doorheen stroomt. De ideale plaats voor creatieve geesten. Het huis is zo’n 90 m2 groot en voor deze gelegenheidsleesclub is ruimte voor maximaal 15 personen.